ÖĞRENCİ
Bölümümüzde 'Embriyonun Oluşumu ve Gelişim Yolculuğu' Semineri Gerçekleştirildi
25 Mart Çarşamba günü, bölümümüzde yürütülen MBG4030 – Epigenetik dersi kapsamında, 'Embriyonun oluşumu ve gelişim yolculuğu' başlıklı bir seminer düzenlendi. Söz konusu etkinlik, A1.H1.2.PG1.2.4 Sektör temsilcilerinin katıldığı ders sayısı performans göstergesi kapsamında planlanarak hayata geçirildi.
Seminere konuşmacı olarak, Dr. Şükran Özsoy Akyol katıldı. Hâlen University of New South Wales bünyesinde, Fertility and Research Center’da çalışmalarını sürdüren Dr. Akyol, embriyo gelişimi ve epigenetik mekanizmalar üzerine güncel bilimsel bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Yoğun ilgi gören seminerde, embriyonik gelişimin moleküler temelleri, epigenetik düzenleme süreçleri ve bu süreçlerin sağlık ve hastalık bağlamındaki önemi detaylı şekilde ele alındı. Etkinlik, öğrenciler ve akademisyenler için hem teorik bilgilerin pekiştirilmesi hem de uluslararası araştırma perspektifinin kazanılması açısından verimli bir platform sundu.
Bölümümüz, benzer etkinliklerle öğrencileri alanında uzman araştırmacılarla buluşturmaya ve bilimsel etkileşimi artırmaya devam edecektir.



27 Mart 2026
Dr. İmran Kanmaz (TÜBİTAK BİGG Girişimcisi ? İMKA Teknoloji Şirketi), akademik bilgi birikiminin girişimcilik ekosistemine nasıl aktarılabileceğine dair önemli paylaşımlarda bulundu.
21 Nisan 2026
Bölümümüz öğrencileri, 17?18 Nisan 2026 tarihlerinde Erzurum?da düzenlenen 3. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi?ne katılım sağladı.
21 Nisan 2026
Bölümümüz öğrencisi Zübeyde Eylül Likoğlu önemli bir bilimsel sunum gerçekleştirdi.
21 Nisan 2026
Bölümümüzde, eğitim programlarının geliştirilmesi ve öğrenme kaynaklarının artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında araştırma görevlilerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı
21 Nisan 2026
Genel Biyoloji II dersi kapsamında sektör temsilcisi Mehmet Onur Barut, öğrencilere ?Oxford Nanopore teknolojisi? konulu bir sunum yaptı.
19 Nisan 2026
Erasmus stajer öğrencimiz Maria Isabel Toalisa Medina tarafından düzenlenen Erasmus Tanışma Etkinliği gerçekleştirildi.
19 Nisan 2026
Biyologlar Günü dolayısıyla Ali Osman Kılıç çevrim içi olarak öğrencilerle bir araya geldi.
18 Nisan 2026
Etkinlik kapsamında bölümümüz öğrencileri, üniversite içerisinde kurdukları stantlarda hem üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrenciler hem de lise öğrencileriyle bir araya geldi.
16 Nisan 2026
Öğrencilerimiz aldıkları derece dolayısıyla rektör yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin ER ve Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ'ı ziyaret ettiler.
16 Nisan 2026
Tip 2 diyabet odaklı geliştirilen "NOVA Lumix" projesiyle yarışmaya katılan ekip, 500 ü aşkın proje arasından sıyrılarak ilk 25'e girmeyi başardı.
16 Nisan 2026
Ayşe Mina Arslanbaş Araştırma Görevlisi Olarak Bölümüzde Görevine Başladı.
11 Nisan 2026
Bölümümüzün uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli bir görüşme gerçekleştirildi.
10 Nisan 2026
Bölümümüzde göreve yeni başlayan Araştırma Görevlisi için oryantasyon programı düzenlendi.
10 Nisan 2026
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüzde göreve başlayan Arş. Gör. Ayşe Mina Arslanbaş için hoş geldin kahvaltısı düzenlendi.
10 Nisan 2026