haberler

Bölümümüzde 'Akademik Kariyer Yolculuğu Söyleşisi' Düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile KTÜGEN Kulübü iş birliğinde düzenlenen 'Akademik Kariyer Yolculuğu Söyleşisi' yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, bölümümüz öğretim üyelerinden Genetik Anabilim Dalı akademisyeni Doç. Dr. Selcen Çelik Uzuner öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşide akademik kariyer basamakları, lisansüstü eğitim süreci, doktora ve sonrası akademik ilerleme aşamaları ve yurt dışı eğitim süreci detaylı şekilde ele alındı. Doç. Dr. Selcen Çelik Uzuner, bilimsel araştırma süreçlerinde karşılaşılan zorlukları, proje yazım deneyimlerini ve genetik alanındaki akademik çalışmalarını öğrencilerle paylaşarak bilim yolculuğuna dair önemli ipuçları sundu. Etkinlik boyunca öğrenciler merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı bulurken, interaktif bir atmosferde verimli bir bilimsel sohbet gerçekleştirildi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile KTÜGEN Kulübü olarak, akademik gelişimi destekleyen bu tür etkinliklerin öğrencilerin kariyer planlamalarına önemli katkılar sunduğuna inanıyoruz. Katılım sağlayan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, bilimle büyüyen nice etkinliklerde yeniden bir araya gelmeyi temenni ederiz.

 


19 Şubat 2026