ÖĞRENCİ
Bitirme Çalışması Sürecine Yönelik Bilgilendirme Sunumu Gerçekleştirildi
Bölümümüz 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, MBG4028 Bitirme Çalışması dersi kapsamında hazırlayacakları bitirme çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, öğrencilerin bitirme çalışması sürecinde dikkat etmeleri gereken akademik ve etik kurallar, çalışma takvimi, danışman–öğrenci iş birliği, çalışma konusu belirleme süreci ve tez yazım esasları detaylı bir şekilde ele alındı.
Gerçekleştirilen bilgilendirme kapsamında, bitirme çalışmasının amacı ve öğrenme çıktıları vurgulanırken; teorik ve uygulamalı çalışmaların nasıl planlanması gerektiği konusunda öğrencilere yol gösterici bilgiler sunuldu. Ayrıca, bitirme çalışması sürecinde karşılaşılabilecek olası sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı.
Sunum kapsamında öğrencilerden gelen sorular yanıtlanmış, bitirme çalışması sürecine ilişkin merak edilen konular açıklığa kavuşturulmuştur. Yapılan bilgilendirme ile öğrencilerin sürece daha hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde başlamaları hedeflenmiştir.



23 Aralık 2025
Araştırma Görevlisi Şuranur Ayvaz, Barselona'da düzenlenen COST Action CINNAMON açılış toplantısına katılım sağladı.
20 Ocak 2026
Bölümümüzde sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir.
19 Ocak 2026
Bölümümüzde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
16 Ocak 2026
Yomra Merkez İlkokulu öğrencileri bölümümüzü ziyaret ederek laboratuvarları gezdi; yapılan çalışmalar tanıtıldı ve bilimin temel amacı sade bir dille anlatıldı.
08 Ocak 2026
Bölümümüzde yürütülen akademik ve bilimsel faaliyetler; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.
06 Ocak 2026
KTÜ MBG, KTÜ-GEN iş birliğiyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
30 Aralık 2025
Bölümümüz, 2025 yılı boyunca yürüttüğü bilimsel çalışmalar sonucunda ulusal ve uluslararası düzeyde önemli akademik çıktılar elde etmiştir.
30 Aralık 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından, 2025 yılı sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
30 Aralık 2025
Doç. Dr. Selcen Çelik Uzuner'in, yeni yaşı öğrencilerinin hazırladığı sürpriz bir organizasyonla ve bölüm başkanı Prof. Dr. Nevzat BATAN'ın katılımıyla kutlandı.
07 Ocak 2026
KTÜ MBG araştırma ve eğitim süreçlerinde verimliliği artırmak amacıyla iyileştirmelere devam ediyor.
27 Aralık 2025
Dr. Öğr. Üyesi Cihan İnan ve ekibinin yürüttüğü araştırma çalışması, yayımlandığı dergide kapak görseli olmaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
30 Aralık 2025
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri, tükenmeye yüz tutmuş Türk geleneklerinden biri olan Nardugan Bayramı kapsamında etkinlik düzenledi.
31 Aralık 2025
Proje kapsamında öğrenciler, kampüs içinde yaşayan köpekler için çeşitli noktalara mama ve su kapları bırakarak sokak hayvanlarının beslenme ve suya erişim ihtiyaçlarına katkıda bulundu
31 Aralık 2025
Epigenetik ve Araştırma Grubu, 2025 yılı itibarıyla hizmet alımı yoluyla hücre kültürü analizlerini gerçekleştirmeye başladı.
30 Aralık 2025