haberler

"Akıl, Bilim ve İnanç" Kitabına Bölümümüzden Akademik Katkı

A4.H4.1.PG4.1.3  Bilginin topluma yayılması amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında, bölümümüz öÄŸretim üyelerinden Doç. Dr. Selcen Çelik Uzuner, TimaÅŸ Yayınları tarafından yayımlanan “Akıl, Bilim ve İnanç” adlı esere önemli bir akademik katkı sunmuÅŸtur.

Hocamız, kitapta yer alan Epigenetik BaÄŸlamda İnsan ve İradesi” baÅŸlıklı bölümüyle, genetik düzenlenme süreçleri ile insan davranışı ve iradesi arasındaki iliÅŸkiyi disiplinler arası bir yaklaşımla ele almıştır. Kuantum fiziÄŸinden yapay zekâya, din felsefesinden biyolojiye kadar geniÅŸ bir yelpazede farklı akademisyenlerin katkı sunduÄŸu eser, bilim ile düÅŸünce dünyasını bir araya getirerek okuyuculara kapsamlı bir perspektif sunmayı hedeflemektedir.

Bölümümüz adına deÄŸerli bir akademik çıktı olan bu çalışmanın, bilimsel bilginin topluma aktarılması ve farklı disiplinler arasında köprü kurulması açısından önemli katkılar saÄŸlayacağı düÅŸünülmektedir.


24 Nisan 2026

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç