tarihçe

Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Recep BİNGÖL tarafından 1986 yılında kurulmuştur.  Üniversitemiz Merkez Kampüsünde bulunan Asuman-Sadi Şener Temel Bilimler Binasında bulunan Araştırma ve Öğrenci Laboratuvarları ve Farabi Hastanesi C Blokta bulunan Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarında hizmetlerini sürdürmektedir.

Anabilim Dalı Başkanlığını yürüten öğretim üyelerimiz;
1986 - 1994; Prof. Dr. Recep BİNGÖL
1994 - 1999; Prof. Dr. Murat ERTÜRK
1999 - 2000; Prof. Dr. Ali Osman KILIÇ
2000 - 2003; Prof. Dr. Faruk AYDIN
2003 - 2008; Prof. Dr. Murat ERTÜRK
2008 - 2022; Prof. Dr. Faruk AYDIN
2022 - devam ediyor; Prof. Dr. Celal Kurtuluş BURUK

Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz gerek eğitimle ilgili kurul ve komisyonlarda görev alarak, gerekse güncel ve aktif eğitim yöntemlerini kullanarak Tıp Fakültesi öğrenci eğitimine önemli katkılar sağlamakta, üniversitemizin sağlıkla ilişkili diğer fakülte ve yüksekokullarının eğitimine de destek vermektedirler. Ayrıca Tıbbi Mikrobiyoloji ile ilgili ulusal derneklerin eğitim faaliyetlerinde yer almaktadırlar.

Anabilim Dalımız güçlü ve uzman kadrosu ile alanında yetkin onlarca uzman hekim, yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiştir. Mezunlarımızdan birçoğu Tıbbi Mikrobiyoloji alanında akademisyen olarak hayatına devam etmektedir.

Öğretim üyelerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda araştırma projesinde yer alarak bilimsel literatüre katkılar sağlamaktadırlar.

Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarımız konvansiyonel yöntemlerin yanı sıra moleküler teknikler ve tam ve yarı otomatize sistemler ile hastaların tanı ve tedavisine yönelik testler ile bölge insanımıza hizmet vermektedir.

Araştırma laboratuvarlarımızda her tür ileri düzey moleküler tekniklerin yanı sıra hücre kültürüne dayalı yöntemler de kullanılmaktadır.