Uluslararası Simülasyon Eğitici Eğitimi Düzenlendi

KTÜ MEDSİM’de (Karadeniz Teknik Üniversitesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simulasyon Merkezi) 5-7 Kasım 2022 tarihlerinde, aralarında Avusturya, Hollanda, Danimarka, Rusya ve Belarus’tan katılımcı, eğitimci ve diğer dış paydaşların olduğu “Uluslararası Simülasyon Eğitici Eğitimi” düzenlenmiştir. Bu kurs temel, orta ve ileri olmak üzere 3 düzeyde gerçekleştirildi. Bilginin paylaştıkça çoğaldığını tekrar gördük. Merkezimiz bu eğitimle birlikte birçok paydaşı bir araya getirerek, kültürlerarası etkileşimin sağlanmasında, üniversitemizin ve fakültemizin uluslararasılaşmasında ve deneyimlerin paylaşımında önemli bir rol aldı. Gerek kurs, gerekse kurs dışındaki sosyal etkinlikler ile kooperasyon ve iş birliğinin devamlılığı açısından merkezimizin müthiş bir potansiyelinin olduğu anlaşıldı.  Kültürlerarası etkileşimin yaşandığı, deneyimlerin, bilgi birikiminin paylaşıldığı her yönü ile dolu dolu geçen bu kursun düzenlenmesinden bitimine kadar olan sürede emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, simülasyon merkezi ekibimize, Tıp Fakültesi Dekanlığına, Üniversitimize, herkese çok teşekkürler.

"International Simulation Trainer Training" was held at KTU MEDSIM (Karadeniz Technical University Good Practices and Simulation Center) on 5-7 November 2022, with participants, trainers and other external stakeholders from Austria, Netherlands, Denmark, Russia and Belarus. This course was held at 3 levels: basic, intermediate and advanced. We have seen again that knowledge increases as it is shared. Our center has played an important role in ensuring intercultural interaction, internationalization of our university and faculty, and sharing experiences by bringing many stakeholders together with this training. It has been understood that our center has a great potential in terms of the continuity of cooperation and cooperation with social activities both in and outside the course. Many thanks to all our faculty members, simulation center team, Dean of the Faculty of Medicine, our University, and everyone who contributed to this course, which was filled with all aspects of intercultural interaction, experiences and knowledge sharing, from the organization to the end.

24 Kasım 2022