FAKÜLTE
AKADEMİK
EĞİTİM
İDARİ
ARAŞTIRMA
KTÜ Farabi Hastanesi'nde Organ Bağışı Etkinliği Düzenlendi
Organ Bağışı Haftası kapsamında KTÜ Farabi Hastanesinde “Beyin Ölümü, Donör Bakımı ve Aile İletişimi” konularının ele alındığı program düzenlendi. Programın açılışı, Dekanımız Prof. Dr. Sevdegül AYDIN MUNGAN, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet EROĞLU’nun konuşmaları ile gerçekleştirildi.
Etkinlikte, organ bağışının; bekleyen hastalar ve yakınları açısından taşıdığı hayati önem vurgulandı. Program kapsamında, Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehtap PEHLİVANLAR KÜÇÜK ve Dr. Öğr. Üyesi Davut AYDIN’ın sunumlarının ardından beyin ölümü sonrası yakınlarını kaybeden ailelerin yaşadıkları olumlu ve olumsuz süreçler rol-play (sahne canlandırması) yöntemiyle ele alındı. Canlandırmaların ardından, mevcut süreçlerdeki eksiklikler ve iyileştirilmesi gereken alanlar üzerine Prof. Dr. Ahmet EROĞLU, Doç. Dr. Vildan ALTUNAYOĞLU ÇAKMAK, Doç. Dr. İlker EYÜBOĞLU ve Organ Nakil Koordinatörü Ebru YILMAZ tarafından değerlendirmelerde bulunuldu.
Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan program, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.
07 Kasım 2025
Chung Shan Medical University öğretim üyesi Prof. Dr. Chi-Chang Chang'in fakültemize gerçekleştirdiği ziyarette, bilimsel projeler tanıtıldı ve ortak araştırma alanları ele alındı.
23 Ocak 2026
Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri Farkındalık Paneli, 21.01.2026 tarihinde Prof. Dr. Aydın İnal Amfisi?nde düzenlenerek alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
23 Ocak 2026
Stratejik hedeflerle uyumlu bütçe planlaması ve kaynak kullanımına yönelik süreçler toplantıda ele alındı.
08 Ocak 2026
Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mürsel Şahin
23 Ocak 2026
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Volkan Şahin
22 Ocak 2026
Fakültemizde uzmanlık eğitimlerini tamamlayan dört hekim için düzenlenen törende, plaketleri dekanımız tarafından takdim edildi.
19 Ocak 2026
Uzmanlık öğrencilerimize düzenli olarak yapılan uyum eğitimi kapsamında tanışma ve bilgilendirme toplantısı 14-15 Ocak 2026 tarihlerinde Dekanlık üst kat toplantı salonunda düzenlendi
19 Ocak 2026
Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Günay ve Prof. Dr. Zafer Şahin, profesörlük kadrosuna atanma başarıları dolayısıyla tebrik edildi.
19 Ocak 2026
Dr. Öğretim Üyesi Nurcemal Şentürk
16 Ocak 2026
Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri, eğitim-öğretimde ikili iş birliği olanaklarının geliştirilmesi amacıyla Fakültemizi ziyaret etti.
15 Ocak 2026
Farabi Hastanemiz ev sahipliğinde düzenlenen 3. Fotoğraf Sergisi, "Bir Hayatlık Dokunuş" temasıyla sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI'nın
16 Ocak 2026
Dr. Öğr. Üyesi Emel Uysal, TRT Trabzon Radyosuna katılarak madde bağımlılığının biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutları olan bir beyin hastalığı olduğunu vurguladı.
15 Ocak 2026








