haberler

Fakültemizin 50. Kuruluş Yıl Dönümü ve Etkinlikleri Gerçekleşti

Fakültemizin 50. Kuruluş Yıl Dönümü ve Etkinlikleri 2 Ekim 2023 tarihinde saat:14.00'te Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

04/01/1973 Tarihinde 1650 Sayılı Kanunla, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak kurulmuş ve akademik kadroları tahsis edilmiş olan Fakültemiz; Karadeniz Teknik Üniversitesinin 6. Fakültesi ve Türkiye genelinde kurulan 10. Tıp Fakültesi olarak faaliyet göstermektedir. Halen Karadeniz Teknik Üniversitesinin kanunu kampüsünde, 1986 yılında Tıp Fakültesi hastanesinin yan tarafında konumlandırılan Fakültemiz, yıllar içerisinde artan öğrenci ve öğretim üyesi kapasitesiyle bugün itibariyle 14.391,33 (m2) alan içinde hizmet vermeye devam etmektedir.Fakültemiz kurulduğu günden bugüne kadar bölgesel, ulusal ve evrensel ölçekte insanlığın ihtiyacı olan bilim dünyasına ait verilere katkıda bulunmak ve bilgi üretmek için kaliteli ve nitelikli hekim yetiştirmeyi misyon edinmiştir.

Halihazırda ülkemizin ve bölgenin önemli bir eğitim, araştırma ve sağlık kurumu olan KTÜ Tıp Fakültemizin kuruluşunun 50.yıl etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Dekanımız Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Turan SET ve Prof. Dr. Ümit ÇOBANOĞLU,  İl Sağlık Müdürü, Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü, KTÜ Tıp Fakültesi Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti, hastane başhekimleri, doktorlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından KTÜ Güzel Sanatlar Bölümünün Türk Halk Müziği dinletisiyle devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın konuşmasıyla başlayan etkinlik, KTÜ Tıp Fakültesi dönem birincilerini temsilen Prof. Dr. Cihan ÖREM’in (1993-1994 eğitim öğretim yılı dönem birincisi) konuşmasıyla devam etti.  

Ardından önceki dönem Dekanlarını temsilen Prof. Dr. Celal BAKİ (1991-2001 Tıp Fakültesi Dekanı), önceki dönem Rektörlerini temsilen Prof. Dr. İbrahim ÖZEN (2004-2012 KTÜ Rektörü) İl Sağlık Müdürü Hakan USTA, Dekanımız Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA konuşmalar yaptı.

Program akışı içerisinde Tıp Fakültesi Tarihçe sunumunu Prof. Dr. Yavuz ÖZORAN katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik fuaye alanındaki kokteyl ile son buldu.


04 Ekim 2023