haberler

Fakültemiz Öğrencisi Sıla GÜRBÜZ, Dünya Sağlık Örgütünde Sağlık Bakanlarıyla Aynı Panelde

Fakültemiz öğrencisi Sıla GÜRBÜZ, Dünya Sağlık Örgütünde Sağlık Bakanlarıyla aynı panelde

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisinin gençlik ağının bireysel bir üyesi olan GÜRBÜZ,  Astana/ Kazakistanda Birinci basamak sağlık hizmetleri ile ilgili tarihi bir konferansta başka ülkelerin sağlık bakanları ile aynı panelde yer almaya layık görüldü.

Genç bir sağlık savunucusu olarak diğer ülkelerin  sağlık bakanları RU, MN, UZ, RW, UY ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge ile birlikte yüksek düzeyde bir panelde  konuşma fırsatını yakaladı.

Alma-Ata'nın 45. ve Astana Deklarasyonu'nun 5. yıl dönemini kutlayan "Birinci Basamak Sağlık Politikası ve Uygulaması: Daha İyi Sonuçlar İçin Uygulama" adlı tarihi konferans, Kazakistan'ın Astana şehrinde 23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti.

Gürbüz, Gençlerin sağlık politikalarında oynadıkları önemli rolün altını çizdi ve karar vericilerin gençleri bu mekanizmalara dahil etmeleri gerektiğini bu şekilde geleceği gençler ile birlikte şekillendireceklerini ifade etti. Sılanın bir sonraki hedefi yıllardır avrupa sağlık politikalarında çalışan biri olarak Sağlık Bakanlığımızın dış ilişkiler gençlik delegesi olup Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edebilmek.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


02 Mayıs 2024