haberler

Dönem 5 Öğrencimiz Sıla Gürbüz'ün Başarısı Üniversitemizin İsmini Avrupa'ya Taşıdı

Fakültemiz Dönem 5 öğrencisi Sıla Gürbüz, Brüksel'deki Avrupa Hekimleri Daimi Komitesi'nde (CPME) stajyer olarak görev yapıyor. Görevini Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA) tarafından düzenlenen özel bir program kapsamında sürdüren Gürbüz, son 4 yıldır aktif bir şekilde EMSA'nın Avrupa kurulunda görev alıyor.

Brüksel'de  Avrupa Parlamentosu'nda 27 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen bir konferansta da konuşmacı olarak yer alan Gürbüz, "Sağlığın Ticari Belirleyicileri" temasını ele aldı. Gençlerin sağlık politikalarında oynadıkları önemli rolün altını çizdi. Ayrıca alkol ve tütün politikaları konusunda Türkiye'nin başarılı uygulamalarını aktardı. 

Sıla Gürbüz'ün başarısı, ülkemiz gençlerinin uluslararası arenada ne kadar etkili olabileceğinin ve fark yaratabileceğinin bir örneği olmanın yanı sıra hem ülkemizin hem de Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ismini Avrupa'ya taşıyor.

Gürbüz'ün bu deneyimleri, genç bir tıp öğrencisinin Türkiye'nin sağlık politikalarını uluslararası düzeyde temsil etme kapasitesini ve etkisini gösteriyor. 

Bir sonraki hedefinin, sağlık politikalarında Ülkesini, Avrupa'da ve tüm dünyada temsil etmek olan Gürbüz'e, sağlık sektörünün geleceği için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.


13 Temmuz 2023