haberler

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Gerçekleşti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 43. Dönem Mezuniyet Töreni, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, Avrasya Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Gülay Yeğinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin,  Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Trabzon Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Yaşar Kibar Güven, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, idari personel, mezunların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.   

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Hekimlik Andı’nın okunmasının ardından Tıp Fakültesi 2022 yılı mezunları adına Dönem Birincisi Dr. Oğuzhan Eroğlu’nun konuşması ile devam etti.

 

Dr. Eroğlu “Bizler 2022 mezunları, arkamızda Fakültemizin tarihi, kulaklarımızda hocalarımızın sözleriyle artık yola çıkıyoruz. Atamızın bize emanetini devralmak için hazırız. Hocalarımızın emeklerini boşa çıkartmamaya, onları gururlandırmaya hazırız. Okulumuz KTÜ Tıp Fakültesi’nin adını daha da yükseklere taşımaya hazırız. Bugün artık meslektaşlarım olan, altı yılımı geçirdiğim arkadaşlarıma baktığımda gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki biz, bu iş için hazırız.” dedi.  

 

 

 

 

Dekanımız Prof. Dr. Neşe Kaklıkaya konuşmasında; “Bugün iki gururu bir arada yaşıyoruz. Üniversitemizin Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından 5 yıl süre ile akredite olması münasebeti ile Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Bu vesile ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin akreditasyonunu kutluyor, böyle köklü bir üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.  

Prof. Dr. Neşe Kaklıkaya, genç meslektaşlarına “KTÜ mensupları, KTÜ mezunlarını her zaman yanlarında görmek istiyor. Sizler, bugüne kadar kurumumuzun en önemli paydaşlarından oldunuz ve her zaman ‘KTÜ Tıp Fakültesi Ailesi’nin birer parçası ve paydaşı olarak kalacaksınız.” diye seslendi ve sözlerine “Araştıran ve yaşam boyu öğrenen hekimler olarak bilgilerinizi sadece sağlık teknolojisi kullanıcısı değil, bilim ve sağlık teknolojisi üreticisi ve geliştiricisi olarak da tatbik edin. Bu, ülkemizin gelişmesi ve refahı için çok önemli...” şeklinde devam etti.  

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel konuşmasında; Üniversitenin geçtiğimiz yıl Araştırma Üniversitesi unvanını aldığını, bu yıl da 5 yıllık Tam Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandığını, Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni dolayısıyla mezuniyet törenine katılamayan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın tebriklerini ve selamlarını iletti.

Prof. Dr. Akif Cinel konuşmasına “Tıp eğitiminde amaç; Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği ‘5 yıldızlı hekimler’ yani hizmet sunucu, karar verici, iletişimci, toplum lideri ve yönetici özelliklerine sahip doktorlar yetiştirmektir. Verilen eğitim ile tıp doktorlarının en son bilgi ve tedavi yöntemlerine, yenilikçi uygulamalara hâkim olmaları ama en önemlisi etik değerlere saygılı, insani duygularla yetişmeleri hedeflenmektedir. 50 yıla yaklaşan geçmişi ile Tıp Fakültemiz de öğrencilerini geleceğin klinisyenleri, cerrahları ve araştırmacıları olarak yetiştirmektedir.” şeklinde devam etti.  

Hayatın her döneminde, eğitim ve öğretimin devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Akif Cinel, “Çok başarılı olacağınıza eminiz. Önceki mezunlarımızın olumlu geribildirimleri, mutluluk verici haberleri bunun ispatıdır.” dedi. 

Dönem Birincisi Dr. Oğuzhan Eroğlu, Dönem İkincisi Dr. Ahmet Kerim Demirbaş ve Dönem Üçüncüsü Dr. Sultan Kevser YILDIRIM‘a diploma, plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, genç hekimlere diplomalarını takdim etti. Tören, öğrencilerin kep atmalarının ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 


05 Temmuz 2022