Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu

Yer

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Aydın İnal Amfisi (teorik dersler)

KTÜ Cerrahi Araştırmalar Merkezinde ve tanımlanmış laboratuvarlarında (uygulamalar) yapılacaktır.

15 - 29 Nisan 2019

Kurs Programı

Koordinatör: Prof. Dr. Ahmet AYAR (KTÜ HADYEK Başkanı)

Kurs Sekreteryası: İlkay KOCAMAN (Tıp Fakültesi Dekan Sekreteri)

Tel: 0462 377 54 05

E- posta: etikhd@ktu.edu.tr

Adres: Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı / Ortahisar / Trabzon

Hesap Adı: Vakıfbank

IBAN No: TR19 0001 5001 5800 726 11 33 547 (Şube Kodu: 046 Hesap No: 00158007261133547)

Açıklama: Deney Hayvanları Kursu (Dekontta isim belirtmeyi unutmayınız)

Son başvuru tarihi: 29 Mart 2019

Başvuru formunu bizzat teslim ederek kayıt yaptırmak ve kayıt için ödeme yapmak zorunludur.

Kontenjan:100 kişi (2 ayrı kurs içindir, teorik dersler ortak yapılacaktır, uygulamalar küçük gruplar halinde gerçekleştirilecektir)

Kesin kayıt için kurs evraklarının kurs başlamadan elden veya posta ile kurs sekretaryasına ulaştırılması gerekmektedir.

İçerik: Kurs Programı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 30.11.2017 tarih ve 2017/07 sayı ile yayımlanan

“Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi”  esas alınarak hazırlanmıştır.

Kurs Süresi: Toplam 80 Saat (40 Saat Teorik, 40 Saat Pratik)

Esaslar: Lisans mezunu araştırmacılara A kategorisi sertifika verilecektir; (sıçan/fare/tavşan). Düzenlenen bu program; A Kategorisi - Araştırmacılar:

Hayvanlar üzerinde prosedür uygulayanlar içindir. Eğitim sonunda başarılı olacak katılımcılara verilecek sertifika “Fare-Sıçan-Tavşan” türlerini kapsamaktadır.

Yönetmelik uyarınca bu türler haricindeki deney hayvanlarında sertifikanın geçerliliği yoktur.

İlgili mevzuat gereği program 80 saat sürecek olup; teorik derslerin %80’ine pratiklerin ise tamamına devam zorunludur. Kurs sonunda sınav yapılacak olup; başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden en az 70 alınması zorunludur.