Aralık

29. Ulusal Patoloji Kongresi

Tıp Fakültesi

29. Ulusal Patoloji Kongresi yaklaşık 700 kişilik katılım ile Patoloji Dernekleri Federasyonu, Anadolu Patoloji Derneği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Patoloji Dernekleri Federasyonu Çalışma Grupları ve Komisyonların önerileriyle, Kongre Bilimsel Kurulunun çalışmaları rehberliğinde zengin bir kongre programı hazırlanmıştır. Bu kongrede endokrin patoloji, dermatopatoloji, pediatrik patoloji-perinatoloji ve adli patoloji çalışma grupları tarafından 4 adet kurs düzenlenmiştir.

Ayrıca 25 kişilik kontenjanlı Eğiticilerin Eğitimi kursu düzenlenmiştir. Bilimsel program kapsamında yer alan kurslar, olgu sunumları, paneller, konferanslar gibi çeşitli oturumlarda yurtiçi ve yurtdışından alanında deneyimli birçok konuşmacı kongremize katkıda bulunmuştur.

Bilimsel programın yanı sıra neşeli, samimi bir sosyal program oluşturduk. Açılış kokteylinde ''Patolojinin Sesi'' adlı ses yarışması düzenlendi. Kongrenin bir akşamında Karadenizli sanatçımız Fuat Saka'nın konserinde hep birlikte eğlendik.

Kongre planlamak artık daha güç olmakla birlikte; bilimsel ve sosyal ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayan kongremizi en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünmekteyiz. Kongre Düzenleme Kurulu olarak desteklerinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Baykal'a teşekkür ederiz.