Aralık

1. Ulusal Nöroonkoloji Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi

Fakültemiz himayesinde ve öğrencilerimizden Ruandalı Olivier Uwishema’nın koordinesinde düzenlenen1. Ulusal Nöroonkoloji Öğrenci Kongresi” 20-22 Aralık 2019 tarihleri arasında KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa İMAMOĞLU, uluslararası öğrencimiz Olivier Uwishema’yı azminden ötürü tebrik edip, Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak gençler için her zaman elinden geleni yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kongrede “Nöroonkoljiye Multidisipliner yaklaşım, Nöroşirürji, Nöroonkolji ve Radyoloiji disiplineri bakış açıları” konularının  ele alındığı program yoğun ilgi ile takip edildi.

Kongrede dünyanın 12  farklı ülkesinden 23 uluslararası öğrenci bilimsel çalışmalarını sunarken, Türkiye’nin 34 farklı şehirden yaklaşık 200’ü aşkın öğrenci katıldı.

Kongreye vermiş oldukları destekten ötürü, başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’a, Trabzon Valiliğine, Ortahisar İlçe Kaymakamlığına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Başkanlığına, Trabzon Of İlçesi Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz.