AİTB-II ve Türk Dili-II Dersleri Uzaktan Eğitim Sınav Programı

Ders Arasınav Tarihi Arasınav Saati
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II 29.04.2023 08:00-20:00
Türk Dili-II 30.04.2023 08:00-20:00

Türk Dili ve Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi dersleri arasınavları yukarıdaki tabloya göre gerçekleştirilecektir. Bu derslere ait sınavlar sadece eders.ktu.edu.tr sunucusunda tanımlanacaktır. Öğrenciler sınavlara yalnızca bu sunucu üzerinden erişebileceklerdir.

Türk Dili ve Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ile ilgili sınavların sisteme tanımlanması UZEM birimi tarafından yapılacaktır. Yoğunluğu önlemek adına bu 2 ders için 200’er sorudan oluşan birer soru havuzu oluşturulup, öğrencilerin sınav esnasında bu soru havuzundan rastgele, yerleri ve şıkları değiştirilmiş 20 soruyu cevaplayacağı şekilde sınavlar tanımlanacaktır. Söz konusu derslerin sınavlarının başlangıç saati 08:00 olmakla birlikte bitiş saati 20:00 olarak belirlenecektir. Öğrenciler 08:00-20:00 saatleri arasında istediği zaman sınavı başlatabilecek ve sınav başlayınca, sınav için takdir edilen dakika kadar sınav süresi olacaktır.