haberler

TÜBİTAK-Star Stajyer Araştırmacı Programı Lisans Öğrencileri

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB); lisans öğrencilerinin öğrenimlerinin yanı sıra bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kuralları gözetmeleri ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri amacıyla 2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çağrısı açılmıştır.

Bu doğrultuda; TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alan/alacak lisans öğrencilerine burs imkânı tanınacaktır.

TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Burslar, projedeki görevine devam etmesi koşuluyla bursiyerin desteklenmeye başlandığı tarih esas alınarak maksimum 6 aylık süre sonunda sona erdirilir. Bursiyerlere ödenecek azami burs miktarı aylık 750 TL’dir.

Programa başvuru koşulları, başvuru belgeleri ve başvuru yöntemine ulaşmak için tıklayınız.

Başvuruların değerlendirilmesi; alanında uzman panelist/danışmanlar tarafından Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ve Üniversite Giriş Sıralamasına göre yapılacaktır.

Programın son başvuru tarihi 30 Kasım 2020 olup, lisans düzeyinde örgün öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerimizin; Ar-Ge kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi için programa yönlendirilmesi önem arz etmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi için; /dosyalar/tto_8ae67.pdf

 

KTÜ TTM İletişim:    0462 37 26 29,   ktutto@ktu.edu.tr


12 Kasım 2020