Üniversitemiz ile University of California Irvine Arasında Devam Eden Proje İş Birliği

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Sağlığı İzleme Laboratuvarı’nda yaklaşık 2 yıldır devam eden “Kompozit Yapıların Deprem Öncesi veya Sonrası Yangın Güvenliği İçin Yenilikçi Malzemelerin Geliştirilmesi” başlıklı proje, Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK ve Prof. Dr. Süleyman ADANUR koordinesinde, KTÜ ile University of California Irvine arasındaki iş birliği kapsamında yürütülmektedir.

Proje kapsamında, 200’e yakın numune üretilmiş ve deneyler başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Proje onay testlerini gerçekleştirmek üzere Üniversitemize gelen Prof. Ayman S. MOSALLAM (University of California Irvine) Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, laboratuvarımızın uluslararası akreditasyonu ve ilerleyen süreçte devam edilmesi planlanan iş birlikleri hakkında detaylı değerlendirmelerde bulunuldu. Prof. Ayman S. MOSALLAM, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak için İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilere “Towards Green Housing in Turkey” başlıklı bir seminer verdi.