Mezunlarımız Ziyaretimize Geldi

"Mezunlarla birlikte yapılan etkinlik sayısı" kapsamında 13 Nisan 2026 tarihinde saat 13.00’te, bölümümüz mezunlarımız Gökhan Has (Amber Çay İşletme Müdürü), Ahmet Yılmaz (80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya ÖÄŸretmeni) ve Yusuf Erçebi (Arsin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya ÖÄŸretmeni), bölüm baÅŸkanımız Prof. Dr. Sedat KeleÅŸ ile buluÅŸarak hem geçmiÅŸ deneyimlerini paylaÅŸtı hem de geleceÄŸe yönelik önemli deÄŸerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda öne çıkan gündem maddeleri arasında mezun-üniversite iÅŸ birliÄŸinin güçlendirilmesi, öÄŸrencilerin sektöre daha iyi hazırlanabilmesi için yapılabilecek çalışmalar ve mesleki eÄŸitimin güncel ihtiyaçlara göre ÅŸekillendirilmesi yer aldı. Mezunlar, görev yaptıkları kurumlarda edindikleri saha tecrübelerini aktararak özellikle uygulamalı eÄŸitimin önemine dikkat çekti.
EÄŸitim süreçlerinde karşılaşılan güncel sorunlar da toplantının önemli baÅŸlıklarından biri oldu. Kimya eÄŸitiminin lise düzeyinde daha etkili hale getirilmesi, laboratuvar imkanlarının geliÅŸtirilmesi ve öÄŸrencilerin bilimsel düÅŸünme becerilerinin artırılması konusunda görüÅŸ alışveriÅŸi yapıldı. Ayrıca sanayi ile eÄŸitim kurumları arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiÄŸi vurgulandı.
Prof. Dr. Sedat KeleÅŸ, mezunların baÅŸarılarının bölüm için büyük bir gurur kaynağı olduÄŸunu ifade ederek bu tür buluÅŸmaların sürdürülebilir hale getirilmesinin önemine deÄŸindi. Toplantı, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve ilerleyen dönemlerde yapılabilecek ortak projelerin deÄŸerlendirilmesiyle sona erdi.
14 Nisan 2026