haberler

Üniversitemiz ile Ekspats B.V. Arasında İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.

        Üniversitemiz ile Ekspats B.V. arasında, KTÜ mezunlarının AB ülkelerinde istihdamını ve lisansüstü eğitim fırsatlarını sağlamak  amacıyla iş birliği protokolü 14 Nisan 2023 tarihinde imzalandı.

       Mezunlarımızın, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yönlendirilmesi ve Ekspats B.V. şirketine ait web sitesinde yer alan Spark platformu kapsamında eleman arayan şirketlerde öncelikli olarak değerlendirilmesi ve acenteye ait web sitesi Spark platformunda kariyer merkezi adına açılan panelin, kariyer merkezi havuzundaki mezunların, acentenin anlaşmalı olduğu şirketlere ait açık iş pozisyonlarına müracaat etmelerini sağlamasının amaçlandığı protokol ile KTÜ mezunlarına; Avrupa Birliği’ndeki şirketlerde iş bulma fırsatlarının oluşturulması ve holding bünyesinde yer alan EnglishTunes şirketi aracılığı ile Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerde yüksek lisans yapabilme yollarının açılması amaçlanmıştır.

       Acente ile iş birliğinde olan şirket yöneticileri ve acente aracılığı ile çalışmaya devam eden kişiler tarafından Üniversitemiz öğrencileri ile mezunlarına ücretsiz konferans verilmesinin sağlanması amacıyla Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak çalışmaların yürütülmesi noktasında geliştirilen protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile Ekspats ve EnglishTunes Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Tuncay CERİT imzaladı. İmza törenine Ekspats Türkiye Koordinatörü Erdi İLVAN,  EnglishTunes Genel Koordinatörü İrfan Atakan DEMİRHAN, Üniversitemiz yönetim ekibi de iştirak etti.

 

 


04 Mayıs 2023