Ulusal Staj Programları ve Staj Süreçleri etkinliği gerçekleştirildi.

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez (KM) tarafından düzenlenen Ulusal Staj Programları ve Staj Süreçleri etkinliği KM Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU moderatörlüğünde ve KM Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK’ ün sunumuyla 30 Mayıs 2023 tarihinde saat: 14:00’da online olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak öğrencilerin staj yapabilecekleri kanallardan ve staj türlerinden söz edildi. Etkinliğin devamında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan Kariyer Kapısı Ulusal Staj Platformu ve bu platformda yer alan Ulusal Staj Programı (USP) anlatıldı. Kimlerin, nasıl, ne zaman USP’ ye başvuru yapabileceği, başvuruların nasıl değerlendirildiği ve öğrencilerin firma/kurumlardan teklif alma ve teklifi kabul etme süreçlerine değinildi. Teklif alıp kabul eden öğrencilerin sonrasında hangi işlemleri yapacağı, KTÜ Öğrenci Bilgi Sisteminde hangi adımları takip edeceği ve sigorta işlemlerini nasıl yapacağı katılımcılara aktarıldı. Sunumu gerçekleştiren KM Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK etkinlik sonunda katılım sağlayan öğrencilerden gelen her bir soruya ve kendisine iletilen sorunlara tek tek cevap vererek ve çözüm yollarını anlatarak yaklaşık 3 saat süren etkinliği sonlandırdı.

01 Haziran 2023