“Toyota Tarzı Yalın Liderlik” semineri düzenlendi.

SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ve Kariyer Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Toyota Tarzı Yalın Liderlik” semineri Kariyer Danışmanımız Öğr. Gör. Ahmet Küçük’ün  moderatörlüğünde SAMPA İnsan Kaynakları Direktörü Recep YİĞİT’in sunumuyla 22 Mayıs 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Seminerde seminer başlığından da anlaşıldığı üzere Toyota tarzı yalın liderlik kavramının ne olduğu, bu kavramın toyota ile nasıl özdeşleştiği ve yalın liderliği ortaya çıkaran kavram ve değerlerin neler olduğu ele alındı. Üretim sisteminin temelini oluşturan iş güvenliği, çevre, kalite, üretkenlik, maliyet ve insan kaynağı gelişimi konularında katılımcılara bilgi verildi.  İş hayatında profesyonellik gerektiren ve işin devamlılığını sağlamak için gerekli olan özelliklere değinen YİĞİT, ‘Sürekli iyileştirme, insana saygı, yalın yönetim, yalın üretim süreçleri, öğrenen organizasyonlar ve operasyonel mükemmellik konuları sektörde kendinizi yenilemeniz için gereken konulardır.’ ifadelerini kullandı. Etkinlik süresince katılımcıların liderlik tarzlarını belirlemek ve öz farkındalıklarını artırmak amacıyla iş yaşamında kişilik testi ve Johari penceresi testleri uygulanarak sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun katılım sağlayıp katkıları için Recep YİĞİT’e teşekkür ettiği programa KTÜ öğrenci, mezun ve akademisyenlerinin yanı sıra onun üzerinde farklı üniversitenin öğrenci ve mezunları katılım sağladı.

26 Mayıs 2021