haberler

“T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Akademisyenlerimiz İle Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirildi.

 

          T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 18 Kasım 2021 saat 10.30’da Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde “T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Akademisyenlerimiz İle Buluşuyor” isimli etkinlik düzenlendi. KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref KALAYCI, TENMAK BOREN Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim YÖRÜKOĞLU ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan KELEŞER’in katılımlarıyla sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. 

        Etkinlikte bor madeni hakkında genel hatlarıyla bilgilendirme yaparak konuşmalarına başlayan TENMAK BOREN Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim YÖRÜKOĞLU, bor madeninin kullanım alanlarından, Türkiye’nin zengin bor varlığından ve TENMAK BOREN olarak ülkemizde yürüttükleri faaliyetlerden bahsetti. 

        Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan KELEŞER ise konuşmalarında Eti Maden İşletmeleri’nin bor madeni başta olmak üzere ülkemizde yürütmekte olduğu maden çalışmalarına, geleceğe dönük planlarına ve bu alanda akademi camiasından beklentilerine yer verdi. 

         Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref KALAYCI, bakanlık tarafından maden araştırmaları alanında hem saha hem de Ar-Ge faaliyetleri için sağlanan destek ve imkanlara dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Etkinliğimiz, plaket takdimi ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 


23 Kasım 2021