haberler

T.C. Cumhurbaşkanlığı “Staj Seferbirliği Programı” Kapsamında “Girişimcilik ve Şirketleşme Süreçleri” konulu eğitim gerçekleştirildi.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi “Staj Seferbirliği Programı” Kapsamında KTÜ Kariyer Merkezi ve KTÜ-TTM iş birliğinde düzenlenen “Girişimcilik ve Şirketleşme Süreçleri” konulu eğitim Proje Uzmanı Eren YILMAZ’ın sunumu ve 64 stajyer öğrencinin katılımıyla 20 Ağustos 2021 tarihinde Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. Cemil RAKICI ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun katıldığı ve katkı sağladığı eğitimde; ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, istihdam sorunları, bunlara bağlı olarak gelişen sosyal sorunlar ve buna karşılık ülkemizin sahip olduğu genç nüfusun girişimcilik potansiyeline değinen YILMAZ, girişimci fikre sahip gençlerin girişimlerini hayata geçirirken hangi yolları izlemeleri ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. YILMAZ ayrıca, öğrencilerin katılımına açık mevcut girişimcilik ve şirketleşme destekleri, teşvik programları hakkında bilgilendirmelerde de bulundu. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile sonlandı.

 

 


23 Ağustos 2021