“SWOT Analizi İş Hayatına İlk Adım” eğitimi gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İŞKUR İş Kulübü ortaklığıyla düzenlenen “SWOT Analizi İş Hayatına İlk Adım” semineri 11 Kasım 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Stajyeri Beyza ALTUNDAĞ’ın moderatörlüğünde İş ve Meslek Danışmanı Barış KANDİL’in sunumuyla gerçekleştirilen seminere çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 118 kişi katılım sağladı.

Seminerde, doğru mesleği seçmek için kişinin kendisini tanımasının öneminden ve hangi kriterler üzerinden öz değerlendirme yapabileceğinden, bu değerlendirmeler için “SWOT Analizi” yönteminden faydalanılabileceğinden bahsedildi. Ardından SWOT analizinin, bir şirketin ya da kişinin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve risklerinin analiz alanlarını kapsayan bir stratejik planlama tekniği olarak tanımlanabileceği dile getirildi. İş hayatındaki ilk tecrübelerin ve yapılan stajların geleceğe dönük kariyer hayatında son derece etkili olduğuna da değinilen seminer katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu.

13 Kasım 2021