haberler

“Smartplan BIM Buluşmaları” etkinliği gerçekleştirildi.

           KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Smartplan ortaklığıyla düzenlenen “Smartplan BIM Buluşmaları” başlıklı etkinliğimiz 15 - 16 Aralık 2021 tarihlerinde Barış KORKMAZ, Çağrı SARIKOYUNCU ve Önder ÖZTÜRK’ün sunumlarıyla Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. KTÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Habibe ACAR ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU önderliğinde; KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi stajyerleri Zeynep KÜÇÜK BAYRAK, Fatih ATAGÜN ve Yusuf CEYLAN’ın moderatörlüğü ile gerçekleşen etkinliğimize akademisyen ve öğrencilerden oluşan 345 kişi katılım sağladı. 

           Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) hakkında genel bilgiler verilerek başlanan etkinliğimizin ilk gününde konuşmacılarımız, BIM kavramını mekanların fiziksel ve fonksiyonel özelliklerinin dijital temsillerinin üretilmesini içeren bir süreç olarak tanımladı. Ardından BIM sürecinin işleyişine ve bu süreç içerisinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi. BIM uygulamalarına örnekler verilerek devam eden etkinliğimizde bu modelleme sürecinin içerisinde Smartplan olarak bulundukları konumdan, mühendislik, mimarlık ve tasarım alanında yürütmekte oldukları faaliyetlerden söz edildi.

          Etkinliğimizin ikinci gününde ise nokta bulutu ve akıllı şehir kavramları üzerinde duruldu. Smartplan olarak yürütmekte oldukları akıllı şehir projelerinden ve tasarım yapılırken sıklıkla kullanılan bilgisayar programlarından bahsedildi. Katılımcıların sorularının yanıtlanması, işbirliği protokolünün imzalanması ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun konuşmacılarımıza plaket takdimi sonrası etkinliğimiz sona erdi.

         

 

 

 

 

 

 

 

 


20 Aralık 2021