'Özgeçmiş Hazırlama Mülakat Teknikleri ve Simülasyonu' etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KM), KTÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü ve İş Kulübü’nün düzenlediği “Özgeçmiş Hazırlama Mülakat Teknikleri ve Simülasyonu” etkinliği 25-27 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. 25 Mayıs 2022 tarihinde KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Erdoğan ÖZBENLİ Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte KM Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK, KM’nin öğrencilere sağlamış olduğu kariyer gelişim fırsatlarını, eğitimleri ve kariyer danışmanlığını anlattı. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde yürütülen yeni mezunların ve öğrencilerin istihdamını arttırmaya yönelik kullanılan Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı platformlarının kullanımı, bilgilerin eklenmesi ve bu platformdan nasıl faydalanabileceği konularına değindi. KTÜ KM’nin ev sahipliğini yaptığı bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22) sayesinde 250’nin üzerinde firmayla öğrenci ve mezunların buluşarak kendilerine staj ve iş imkanı bulduklarından bahsetti. İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Emel ŞAHİNLER ise iş başvuru sürecinde özgeçmiş hazırlama konusunda öğrencilere dikkat edilmesi gereken tekniklerden ve yapılması gerekenlerden bahsetti. İş hayatına başlamanın temeli olan özgeçmiş hazırlamanın önemine dikkat çekti. İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Barış KANDİL ise kariyer basamaklarını tırmanırken özgeçmiş hazırlanması konusunda işverenlerin öğrencilerden neleri beklediğini, hangi noktalar üzerinde durulması gerektiği anlattı. 27 Mayıs 2022 tarihinde KTÜ KM Seminer Salonu’nda katılımcılar İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Barış KANDİL ve İş Kulübü Lideri İş ve Meslek Danışmanı Emel ŞAHİNLER tarafından mülakat teknikleri ve simülasyonu eğitimine alındı. Etkinlik öğrencilerin soruları cevaplandırılarak sonlandı.

02 Temmuz 2022