haberler

“KTܒden Başarı Hikayeleri 3” etkinliği gerçekleştirildi.

         Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Orman Fakültesi paydaşlığında “KTÜ’den Başarı Hikayeleri 3” etkinliği 24 Mart Perşembe saat 14.00’da Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplam 380 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 
         KTÜ’den Başarı Hikayeleri 3 etkinliği, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI; “Konferans serilerimizi düzenlemekteki amacımız, KTÜ mezunu olup başarı hikâyesi yazan kişileri öğrencilerimizle buluşturmak; onların bilgilerini, pratiklerini, tecrübelerini öğrencilerimize aktarmaktır. Bugün Orman Fakültemizden mezun iki güzide insanı ağırlıyoruz. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Şuan bulundukları mevki itibariyle çok önemli görevler ifa ediyorlar.” sözlerine yer verdi.  KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasından sonra Orman Genel Müdürü Bekir KARACABEY’e ve KTÜ Orman Mühendisliği Dekanı Ali TEMİZ Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan TÜRKYILMAZ’a plaketlerini verdiler.
        Orman Genel Müdürü Bekir KARACABEY sunumunda “1989 yılında öğrenci olarak geldiğim Üniversitemizde bugün, Üniversitemizin yetiştirmiş olduğu ve memleketimize güzel hizmetler eden birisi olarak buraya davet edilmek gurur sebebi… Çanakkale Savaşları'nda atalarımız, dedelerimiz bu ülkeyi savunmak, korumak için, düşman çizmesi altında çiğnenmesin diye nasıl canlarını feda ettilerse bizim teşkilatımız da 133 mesai arkadaşımızı şehit vererek bu ülkenin üstündeki yeşil yorganı, ormanları korumak için mücadele etti. Yaptığımız işi aslında vatan savunması olarak da görüyoruz. Geçtiğimiz hafta vizyona giren sinema filmi tadında bir belgeselimiz oldu. Adına 'Çanakkale Ruhu-Orman Vatandır' dedik.” sözlerine yer verdi. Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan TÜRKYILMAZ ise, Orman Mühendisliği’nin öneminden, çalışmalarından, kendi başarı hikayesinden bahsetti ve 2022 yılı itibariyle 600 tane Orman Mühendisliği Bölümü mezununu kadrolarına dahil edileceklerini duyurdu. Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanmasını sona erdi.

 

 

 

 

 

 


26 Mart 2022