haberler

Kariyer Yolunda İletişim

          Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş katkılarıyla KTÜ Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Kariyer Yolunda İletişim” başlıklı ücretsiz ve sertifikalı eğitim 25 Kasım 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

      Günümüz küreselleşen dünyasında imajın neleri ifade edebileceği, neleri değiştirebileceğin farkında olmak çok önemlidir. Konuşma şeklimiz ve diksiyonumuz, dış görünüşümüzden sonra bizi karşımızdakilere tanıtan ve fikir sahibi olmalarını sağlayan önemli bir unsurdur. Karşımızdaki insanlara kendimizden bahsederken diksiyonumuz ne kadar düzgün olursa bıraktığımız inlenim de o kadar iyi olur. Çünkü beden dili, insanların iletişim kurmalarını sağlayan ilk araçtır. Bu yüzden başarılı bir konuşmanın olmasında beden dilini kullanmanın da önemi büyüktür.

        Kariyer Danışmanımız Öğr. Gör. Setenay Şevik’in moderatörlüğünde yürütülen ve Kurumsal İletişim Yönetmeni Sn. Büşra Sarıismail’in konuk olduğu eğitimde beden dilini kullanma, imaj oluşturma ve kendimizi ifade etme şeklimiz olan diksiyonun kariyer yolundaki etkilerinden bahsedildi ve sorular cevaplandı. 89 öğrencinin katılım gösterdiği eğitim öğrencilerin kendilerine duydukları özgüveni geliştirerek nasıl etkin bir şekilde kullanabilecekleri konusunda verilen tavsiyelerle sona erdi.

 


12 Kasım 2021