haberler

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

 

           Sigmacert Uluslararası Belgelendirme Eğt. Test Hiz. Ltd.Şti. katkılarıyla KTÜ Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” ücretsiz temel eğitimi 16 Kasım 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

         Kariyer Danışmanımız Öğr. Gör. Setenay Şevik’in moderatörlüğünde yürütülen eğitim, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi "Yetenek Kapısı" platformu üzerinden başvuruya açıldı ve başvuran ... öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde; kalite ve kalite güvencenin tanımı yapıldı. Ayrıca ISO 9001 : 2015 standartının tüm maddelerini anlayıp gerekli şekilde yorumlanması, ISO 9001 : 2015 kalite yönetim sistemi standartının genel yaklaşımı, örnek ek çalışma dökümanları ile dökümantasyon yapısı hakkında gerekli bilgilerinin edinilmesi konularında genel bilgilendirmeler yapıldı.

           Kuruluşlarda global ölçekte ve etkili bir kalite anlayışının olduğunu ifade eden bir standart olan ISO 9001 : 2015 kalite yönetim sistemi, hastaneler, marketler, endüstri kuruluşları gibi çok geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Çok yaygın olarak uygulanan global ölçekteki bu kalite yönetim sistemi standartına hakim olmak öğrenci ve mezunlarımıza oldukça değer katan bir ayrıcalıktır.

         Kalite yönetim sistemleri konusunda çalışan ya da çalışmayı düşünen, kalite yönetim standartları hakkında bilgi edinmek ve kendisini bu alanda geliştirmek isteyen öğrenci ve mezunların katılım sağladığı eğitim aynı zamanda Kariyer Merkezi’nin YouTube kanalında da yayınlandı.


12 Kasım 2021