haberler

“İşe Alım Süreçleri & Mülakat Teknikleri” etkinliği gerçekleştirildi.

 

           Kastamonu Entegre ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “İşe Alım Süreçleri & Mülakat Teknikleri” başlıklı etkinliğimiz 9 Aralık 2021 tarihinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi stajyeri Zeynep KÜÇÜK BAYRAK’ın moderatörlüğünde Kastamonu Entegre Global İnsan Kaynakları Direktörü Selim ÇELEBİ ve Kastamonu Entegre İnsan Kaynakları Yöneticisi Mehmet Atıf TARAKÇI’nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğimize üniversite öğrencileri ve akademisyenlerden oluşan 248 kişi katılım sağladı.

          Kendi kariyer serüvenini anlatarak sunumlarına başlayan Kastamonu Entegre Global İnsan Kaynakları Direktörü Selim ÇELEBİ; üniversite yıllarında kariyer adına atılan adımların geleceği şekillendiren adımlar olduğuna, heyecanın, öğrenme arzusunun ve iç motivasyonu sağlamak adına konulan hedeflerin başarıya ulaşma yolundaki önemine dikkat çekti.

          Konuşmacımız; Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya firmaları hakkında genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra Kastamonu Entegre olarak yurtiçi ve yurtdışı üretim faaliyetlerinden, devam eden yatırımlarından, dünya pazarında söz sahibi bir firma olduklarından ve Türkiye ekonomisine önemli bir ihracat girdisi sağlıyor olduklarından söz etti. Konuşmacımız ayrıca çevre ve sürdürülebilirlik adına attıkları adımlara ve yürüttükleri faaliyetlere de değindi.

         İnsan kaynakları direktörü olarak işe alım süreçlerinde dikkat edilen hususlar hakkında da bilgilendirme yapan konuşmacımız; bu alanda yapılan araştırma verilerine dayanarak iş hayatına atılma sürecinde en etkin yeteneklerin neler olduğunu, iş hayatında sıkça kullanılan yetenek, yatkınlık ve yetkinlik kavramlarını ve gelecekte iş dünyasında bizleri nelerin bekliyor olabileceğini değerlendirdi. Etkinliğimiz, katılımcıların sorularının cevaplanması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 


10 Aralık 2021