"İnsan Faktörü" etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bilim Kulübü ortaklığıyla düzenlenen “İnsan Faktörü” başlıklı etkinliğimiz 6 Aralık 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bilim Kulübü Başkanı Sinan Emre KÖSEOĞLU moderatörlüğünde Tevfik UYAR’ın sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğimize çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 76 kişi katılım sağladı.

Günümüzde başlıca ölüm nedenleri kanser, kalp hastalıkları gibi sağlık sorunları olmasına rağmen neden örümcekler, yılanlar ve yükseklik gibi şeylerden daha çok korkuyoruz? Neden kansere sebep olduğunu bildiğimiz sigarayı gördüğümüzde hemen koşarak kaçmıyoruz, ama bize hiçbir zararı olmayacak bir örümcek gördüğümüzde bayılacak kadar çok korkuyoruz? Bu soruların cevabını beynimizin gelişimine bağlayan Tevfik Uyar, sosyal uyum ve bu konuda yapılan deneylerden de bahsederek, algı kavramını insan faktörü üzerinden ele alan UYAR zihinsel kusurların farkına varmanın ve sağlıklı düşünmenin önemini de vurguladı. Etkinliğimiz katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

08 Aralık 2021