haberler

“Girişimci Kadınlar Öğrenci Kulüpleri ile Buluşuyor” etkinliği gerçekleştirildi.

 

           Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen, TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu ve KTÜ Kariyer Merkezi tarafından desteklenen "Girişimcilik ve Girişimcilikte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" başlıklı Cafe Europe etkinliği gerçekleştirildi.

            KTÜ'deki öğrenci kulüplerinin başkan ve temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Zühal AKYÜZLÜ, gençlerle deneyim paylaşımında bulunarak TOBB; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, ticaret ve sanayi odalarının çalışma biçimleri hakkında bilgilendirme yaptı. AKYÜZLÜ, girişimci olmak isteyen gençlere birçok destek verildiğini anımsatarak, "Özellikle TOBB, kadın girişimcilerin daha fazla öne çıkması bağlamında her zaman sizlerin yanında olacaktır" dedi. AKYÜZLÜ, Avrupa Birliği'nin girişimcilik ve girişimcilikte toplumsal cinsiyet eşitliğine önem verdiğini de kaydederek gençlerin Avrupa Birliği programlarına karşı daha ilgili olmalarını da önerdi. AKYÜZLÜ'nün konuşmasının ardından TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup KARBUZ da söz alarak AB Bilgi Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. KARBUZ gençlerle sürekli çalıştıklarını önümüzdeki süreçte bu çalışmalarını daha da artıracaklarını vurguladı. Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Seyyare SUNGUR ve Elif ÇAKIROĞLU da girişimcilik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. KTÜ Kariyer Merkezi Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere ve katılımcılara teşekkür ederek, KTÜ ile şehri ve iş dünyasını birleştirecek olan ve öğrencilere katkı sağlayacak olan her organizasyonda bulunmak istediklerini, her zaman işbirliğine açık olduklarını ifade etti. 

           Konuşmaların ardından söz alan kulüp temsilcisi gençler, düzenlenen etkinlikten son derece etkilendiklerini ve hem AB Bilgi Merkezi ile hem de iş insanları ile daha yakından çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.

 


26 Ekim 2021