haberler

“Geleceğin Dijital Dünyası” etkinliği gerçekleştirildi.

 

           TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından KTÜ Kariyer Merkezi, Uzay Kulübü, Avrupa Birliği Kulübü ve Avrupa İşletmeler Ağı'nın destekleriyle düzenlenen Geleceğin Dijital Dünyası etkinliğinde, dijital dünyada ve teknolojideki gelişmeler konunun uzmanları tarafından değerlendirildi. 

         Trabzon Biyoteknoloji, İnovasyon ve Yazılım Merkezi'nde düzenlenen ve büyük ilgi gören toplantının açılış konuşmasını TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu gerçekleştirdi. Başkan Hacısalihoğlu açılış konuşmalarında, dijitalleşme ve yeşil mutabakat gibi konuların dünyanın gündeminden kalkmayacak konular haline geldiğini belirtti. Başkan Hacısalihoğlu ayrıca, dijitalleşmenin sadece gündelik hayatta değil ticari hayatta da çok önemli bir yer tuttuğunu ve geleceğe dönük çalışmaların bu alanda da yoğunlaştırılması gerektiğini, Avrupa Birliği'nin de bu konuları önemsediğini ifade etti. 

           AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, zaman ve mekan kavramlarını optimum verimlilik üzerine kullanmamız gereken milat sayılabilecek bir yüzyılın başlangıcında olduğumuzu vurgulayarak her geçen gün biraz daha Geleceğin Dijital Dünyası'na doğru ilerlerken o dünyayı daha iyi okumamız gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. 

           Etkinliğin panel bölümü ise Teknoloji Editörü-Teknoloji Programı Sunucusu Osman Demircan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Bu bölümde KTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ulutaş, "Yapay Zeka nedir? Yapay zekâ ve Gelecek", ODTÜ Modern Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Buket Doğan "Transhümanizm ve Teknolojik Tekillik", Sir Studios Kurucusu Atahan Sır "Dijital Oyunların Dijital Geleceğe Etkisi", N11 E-Ticaret Sitesi, ancreva.com Kurucusu/Marka Tasarımcısı Ömürden Sezgin "Dijital Pazarlama ve Markalaşmanın Önemi" konularında deneyimlerini anlattı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

          Etkinliğin seminer bölümünde ise XBOT Teknoloji ve Yazılım A.Ş. Kurucusu Bünyamin Emeç "Geleceğin Dijital Ekonomisi" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin ardından TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sunumlarıyla etkinliğe katkı veren konuşmacılara plaket ve arkalarında isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

 

 

 

 

 


03 Ocak 2022