Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği & Staj Hareketliliği etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KTÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus ofisinin düzenlediği “ Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği - Erasmus+ Programı Staj Hareketliliği” başlıklı eğitim 11 Nisan 2023 tarihinde Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirildi.

Etkinlikte Öğr. Gör. Zehra ŞAHİN BEKTAŞ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerin nasıl ulaşabileceğini anlattı.  Öğrenim hareketliliği ve Staj hareketliliği konu başlıklarının genel tanımını yaptı. Programlara dahil olan ülkelerden bahsetti. Erasmus+ ile alakalı başvuru süreci ve sonrasında uyulması gereken hususları ve sürecin ilerleyen kısımlarında öğrencileri nelerin beklediğini anlattı.  Ardından Öğr. Gör. Onur AYDIN Erasmus+ öğrenci staj hareketliliği hakkında bilgiler verdi. Staj programına kimlerin katılabileceği, başvuru şartları, başvuru süreci ve değerlendirme kriterlerinden bahsetti. Staj yeri bulma sürecinde öğrencilerin yapması gerekenleri anlattı. Staj bulma aşamasını kolaylaştırmak için yararlanılabilecek kaynakları ve bulduktan sonraki süreçte yardım alınabilecek web sitelerinden bahsetti. Etkinlik katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

28 Nisan 2023