“Engelli Öğrenciler ve Üniversite Yaşamı” Semineri Düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi ve Kariyer Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Engelli Öğrenciler ve Üniversite Yaşamı” semineri Engelli Öğrenciler Birimi Şube Müdürü Ayşegül GÜNAYDIN’ın moderatörlüğünde, Psikolog Şule SEPİN İÇLİ’nin sunumuyla 16 Mayıs 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi.

Seminerde engellilerin farklılaştırılması değil, içselleştirilmesi, herkes gibi toplumun bir parçası olduğu, ayrıcalık tanınması değil, eşit imkanlara sahip olması gibi konulara yer verilerek, hem engellilerin anlaşılabilmesi hem de diğer kişilerin doğru bildiği yanlış davranışların neler olduğu ve nasıl doğru farkındalık oluşturulabileceği noktasında düşünceler dile getirildi.  KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. Cemil RAKICI ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof.  Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun katıldığı ve katkı sağladığı seminerde üniversitelerde her ortamın erişilebilir olmasına yönelik iyileştirme çalışmalarının yanı sıra engellilerin toplum tarafından fark edilmesine ilişkin çalışmaların da yürütüldüğü ifade edildi.  KTÜ’de ayrıca engelli öğrencilerin eğitime ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için politikalar üretildiği ve bu bağlamda engeli olan tüm bireylere kapsayıcı eğitim ortamlarının sağlanması ve engelli bireylerin ayrımcılık davranışlarıyla karşılaşmamalarının önem arz ettiği dile getirildi.  Seminerde, online platformlarda gerçekleştirilebilecek çalıştaylarla teoriden pratiğe geçen faaliyetlerin orta ve uzun vadede gerçekleştirilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

18 Mayıs 2021