“Dünden Geleceğe Uzay Çalışmaları” Semineri Gerçekleştirildi

KTÜ Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Dünden Geleceğe Uzay Çalışmaları” semineri 22 Ekim 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Kariyer Merkezi Koord. Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun katılımı ve Kariyer Merkezi Koord. Yard. Öğr. Gör. Setenay ŞEVİK’in moderatörlüğünde, Astrofizikçi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk TOPAL’ın sunumuyla gerçekleştirilen seminere akademisyen, üniversite öğrencisi ve lise öğrencilerinden oluşan 165 kişi katılım sağladı.

Seminerde ilk çağlardan beri insanlığın evreni keşfetmeye yönelik duyduğu merakın günümüz uzay çalışmalarının temelini oluşturduğuna, uzay araştırmalarına dair ilk bilimsel çalışmaların ve günümüzdeki mevcut çalışmaların neler olduğuna değinildi. Bunların yanında, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk TOPAL, uzaya dair günümüz insanlığının sahip olduğu veriler ışığında gelecekte bizleri nelerin bekliyor olabileceğine dair fikirlerini de dile getirdi. Etkinliğimiz katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplanması ile sona erdi.

26 Ekim 2021