haberler

DOKKAF'24 Kapsamında Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi Ziyaret Edildi

DOKKAF’24 paydaş üniversiteleri arasında yer alan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay ÇAKIR ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Birimi Sorumlusu Zafer Can KOÇAKLI, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde, Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde 8-9 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 2024 (DOKKAF’24) için gerekli çalışmaların yürütülmesi ve yapılabilecek ortak işler ve eğitimler hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla T.C. Gümüşhane Valisi Alper TANRISEVER’i makamında ziyaret ederek fuar hakkında istişarede bulundu.

Ziyarette, T.C. Gümüşhane Valiliği’nin fuara verebileceği destek konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Gümüşhane Valisi Alper TANRISEVER, etkinliğin tüm paydaş şehirleri ilgilendirdiğini, her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını ve T.C. Gümüşhane Valiliği olarak her türlü desteği vermeye hazır bulunduklarını ifade etti.

DOKKAF’24 paydaş üniversiteleri arasında yer alan Gümüşhane Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ziyaretlerin ikinci durağı Gümüşhane Belediyesi oldu. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN’i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK ve beraberindeki heyet, kamu sektörü ile özel sektörden çeşitli kurum ve firmaların bir araya geleceği, öğrenciler ve mezunlara kariyerlerini geliştirme noktasında önemli katkılar sağlayacak olan fuara ilişkin çeşitli bilgilendirmeler yaparak Gümüşhane Belediyesi’nin fuara verebileceği destek konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN, Gümüşhane olarak her daim Gümüşhane Üniversitesi’nin yanında olacaklarını ve gereken desteği vereceklerini dile getirdi.

Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK “Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Üniversitemiz ile birlikte Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi’nin paydaşı olduğu DOKKAF’24 için geri sayımı başlatmış bulunmaktayız. Her bölümden öğrenciye ve mezuna yönelik yüzlerce firmanın yer alacağı bu kapsamlı fuarda, mezun ve mezun adayları için iş imkânı, öğrenciler için staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturulacaktır. Fuara farklı üniversitelerden ve bölgemizden toplam 15.000’den fazla öğrenci ve mezunun katılması öngörülmektedir. Öğrenciler ve mezunlar DOKKAF’24 kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilecektir. Bizler de Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin, bu fuarlara katılımı noktasında çeşitli planlamalar, ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdik. Ziyaretlerimizin ilk durağı olan Gümüşhane Valiliği’nde çalışmalarımızı düzenledik. Burada Valimiz Sayın Alper TANRISEVER’in tam desteğini aldık. Mezun ve mezun adayları için iş imkânı ve öğrenciler için staj imkânı bulabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan farklı üniversite ve bölgeden, binlerce öğrenci ve mezunun katılacağı dev organizasyonun genel bir tanıtımının yapıldığı ve planlanmasına ilişkin aşamaların görüşüldüğü toplantılarımız devam ediyor. İkinci ziyaretimiz ise Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan ÇİMEN’e oldu. Öğrencilerimizin fuar alanına ücretsiz ve güvenli bir şekilde ulaşmaları noktasında Başkanımız ile görüş alışverişlerinde bulunduk. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmalarımızda bizlere her türlü destek sağlayacaklarını dile getiren başta Gümüşhane Valimiz Sayın Alper TANRISEVER olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Ercan ÇİMEN ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyor; fuarın ilimize, ülkemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

   


29 Kasım 2023