DGS Hakkında Her Şey

Benim Hocam Akademi Trabzon’nun katkılarıyla KTÜ Kariyer Merkezi’nin ön lisans ve açık öğretim öğrenci ve mezunlarına yönelik olarak düzenlediği, kariyer danışmanımız Öğr. Gör. Setenay Şevik’in moderatörlüğünde “DGS Hakkında Her Şey” sertifikalı eğitimi 18 Kasım 2020 tarihinde online olarak yapıldı. Sn. Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen seminere Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi "Yetenek Kapısı" platformu üzerinden başvurarak yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında bilgilendirme yapıldı. DGS puanı nasıl hesaplanır, DGS konu kapsamları nelerdir gibi sorular cevaplandı ve tercih işlemleri ile geçiş yapılabilecek bölümler hakkında bilinmesi gereken noktalar aktarıldı. Lisans programlarına dikey geçiş için başvurmak isteyen, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından 150 öğrencinin online katılımlarıyla gerçekleşti. Eğitim aynı zamanda Kariyer Merkezi YouTube kanalında da yayınlandı.

12 Kasım 2021