"Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" etkinliği gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KM) ile Turkcell Global Bilgi’nin düzenlediği “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” adlı etkinlik 163 kişinin katılımıyla KM Müdür Yrd. Öğr. Gör. Setenay ŞEVİK moderatörlüğünde online olarak 15 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Turkcell Global Bilgi işe alım yöneticisi Vehbi Cumhur YÜKSEL kurum  hakkında genel bilgi verdikten sonra ürün ve hizmetlerinin nasıl gerçekleştirildiği ve süreçlerinin  nasıl yönetildiğini anlattı. Kariyer planlamasının ilk adımı meslek seçiminden mülakat süreçlerine kadar olan süreçte dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Özellikle CV hazırlama konusunda işe alım uzmanı olarak öğrencilerden neleri beklediklerini, CV hazırlanırken yapılması ve yapılmaması gereken davranışlardan söz etti. Örnek bir mülakat simülasyonu üzerinden mülakat sürecinde işverenin hangi davranışlara dikkat ettiğini gösterdi. Öğrenciler için güzel bir fırsat olan Techno Camp 2022 programının içeriği ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler verdi. Ardından Turkcell Global Bilgi’nin Teknolojik Operasyon Direktörü Çiğdem EYİLİKBİLİR kurumun teknolojik operasyonlarının nasıl sürdürüldüğü konusuna değindi. Teknolojik operasyonların iş süreçlerini nasıl sürdürdüğü ve hangi konularda çalıştığı hakkında bilgiler verdi. Bu alanda çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için gerekli olan eğitim ve yetkinliklerin neler olduğunu anlattı. Etkinlik katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

14 Mayıs 2022