haberler

“Borun Geleceğini Tasarlamaktan Bor İle Geleceği Tasarlamaya” etkinliği gerçekleştirildi.

          T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 18 Kasım 2021 saat 14.30’da Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Borun Geleceğini Tasarlamaktan Bor İle Geleceği Tasarlamaya” başlıklı etkinlik düzenlendi. KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU’nun moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref KALAYCI, TENMAK BOREN Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim YÖRÜKOĞLU ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan KELEŞER’in katılımlarıyla sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. 

          Etkinlikte bor madeni hakkında genel bir bilgilendirme yaparak konuşmalarına başlayan TENMAK BOREN Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim YÖRÜKOĞLU, bor madeninin kullanım alanlarından, Türkiye’nin zengin bor varlığından ve TENMAK BOREN olarak ülkemizde yürüttükleri faaliyetlerden bahsetti. 

        Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan KELEŞER ise konuşmalarında Eti Maden İşletmeleri’nin bor madeni başta olmak üzere ülkemizde yürütmekte olduğu maden çalışmalarına ve geleceğe dönük planlarına değindi. Bu alanda kendini iyi yetiştirmiş elemanlara her zaman ihtiyaç duyulduğunu da belirterek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

         Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref KALAYCI, bakanlık tarafından maden alanında dünya çapındaki pazar payımızı büyütmek için atılan adımlara, hem saha hem de Ar-Ge faaliyetleri için üniversite öğrencilerine sağlanan destek ve imkanlara dair konuşmalarını gerçekleştirdi. 

          Konuklar etkinliğe katılan öğrencilerden gelen soruları yanıtladıktan sonra etkinlik sonunda da katılımcılara güzel bir sürpriz yaptı. Etkinlik sonunda  Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan KELEŞER bir öğrenciyi sahneye davet ederek, bor ile ilgili bir soru yönetti. Sahneye çıkma cesareti gösteren KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sinem ERDOĞAN vermiş olduğu cevap ile tüm masrafları Eti Maden tarafından karşılanmak üzere Amerika’da staj ve dil kursu fırsatı kazandı. Yapmış olduğu sürpriz için Serkan Bey ve Eti Maden’e teşekkür, cesareti ve kazandığı ödül için ise öğrencimizi tebrik ediyoruz. 

 

 

 

 

 

 

 

 


25 Kasım 2021