haberler

Akademik Personelimizden Liselerine Kariyer Yolculuğu etkinliği gerçekleştirildi.

       Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde; Karadeniz Teknik Üniversitesinde görev yapan akademisyenlerimizden mezun oldukları liselerdeki öğrenciler ile buluşarak kariyer yolculuklarını anlattıkları “Akademik Personelimizden Liselerine Kariyer Yolculuğu” söyleşi programı etkisi katlanarak devam etmektedir.
Bu program çerçevesinde Rektörümüz  Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI 11 Mayıs 2023 tarihinde kendisinin 1981-82 eğitim öğretim yılında mezun olduğu Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programda lise yıllarındaki anı ve deneyimlerini paylaşarak  öğrencileri KTÜ’de eğitim görmeye  davet etmiştir. 
          Program sonunda kendisine Okul Müdürü sayın  İdris DEMİREL ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İzzet AŞKAR tarafından rektörümüze o yıllarda ismi Endüstri Meslek Lisesi olan okuldaki öğrencilik yıllarında almış olduğu teşekkür belgesinin bir kopyası  takdim edilmiştir. 
        Program sonrasında Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdürü ve Okul Yönetimi tarafından Rektörümüze nostaljik anlar yaşatılması güne damgasını vurmuştur. Müdüriyet mekânında ve  40 yıl hatırı sayılacak kahveler eşliğinde  gerçekleştirilen sohbette kendisi için hazırlanan;  öğrencilik yıllarında almış olduğu başarı belgeleri,  hocalarının kanaat yazıları  ve ilk ve orta okul diplomaları sunulmuştur. Rektörümüz okul yönetimi ve öğrencileri  15- 20 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bilim Sanat ve Kültür Haftasına davet etmiştir. Program okulun önünde çektirilen fotograflar ile tamamlanmıştır.

 

 

 


15 Mayıs 2023