“AB Yolunda KOBİ’ler” etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin de destek verdiği Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından ABİGEM Trabzon'un destekleriyle 5'incisi düzenlenen Avrupa Birliği Yolunda KOBİ'ler etkinliğinde devlet kurumlarının KOBİ'lere verdiği destekler anlatıldı. Açılış töreninde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOBİ'lerin ve iş dünyasının yatırımlarını Yeşil Mutabakata ve buna bağlı teknolojiye uydurma noktasında sermayeye ihtiyacı olduğunu belirterek, bu konuda devletten hibe ve uygun kredi desteği beklediklerini söyledi. Hacısalihoğlu ayrıca AB'nin bu konuda verdiği desteklerin KOBİ'lere ulaşmasını, gerçek anlamda tabana yayılmasını beklediklerini vurguladı. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ise KOBİ'lerin Türkiye'deki ihracatın yüzde 35 - 40'ını gerçekleştirdiğini ifade ederek, "KOBİ'lerin ihracata katkısı 80 milyar dolar civarında. Bunun yarısı da dünyada herkesin mal satmak istediği AB bölgesine yapılıyor" dedi.

TTSO'da düzenlenen Avrupa Birliği Yolunda KOBİ'ler etkinliğinin açılış oturumuna Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Of TSO Meclis Başkanı Zuhal Akyüzlü, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş dünyası temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

20 Aralık 2021