“AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar” etkinliği gerçekle

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “AB Sürecimiz ve Gençler İçin Fırsatlar” başlıklı etkinliğimiz 24 Aralık 2021 saat 16:30’da Dışişleri Bakan Yardımcısı & AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKÇI’nın sunumuyla Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Müdür Yrd. Öğr. Gör. Ahmet KÜÇÜK’ün katılımlarıyla, KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi stajyeri Zeynep KÜÇÜK BAYRAK’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğimize akademisyen ve öğrencilerden oluşan 428 kişi katılım sağladı.

Sayın Büyükelçi Faruk KAYMAKÇI, interaktif bir yöntemle salondaki katılımcıların AB’ye bakış açısını değerlendirerek konuşmalarına başladı. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine dair beklentilerini dile getiren konuşmacımız, vatandaşlarımız tarafından konu hakkında sıklıkla duyulan endişeleri açıklığa kavuşturdu. AB’ye katılımın Türkiye’ye ticari, ekonomik, siyasi ve daha birçok açıdan fayda sağlayacağını, sosyal ve kültürel olarak zaten bir parçası haline geldiğimiz batı medeniyetine adapte olmakta zorlanmayacağımızı aktaran KAYMAKÇI, ayrıca olası bir katılımın gençler için ne gibi fırsat kapılarını aralayabileceğine dair bir bilgilendirme de gerçekleştirdi. Etkinliğimiz, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ tarafından konuşmacımıza plaket takdimi gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

02 Ocak 2022