haberler

6. Teknoloji Zirvesi etkinliği gerçekleştirildi.

        KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KTÜ Yazılım Kulübü ve KTÜ Elektronik ve Haberleşme Kulübünün ortak düzenlediği “6. Teknoloji Zirvesi” adlı etkinlik 26-27 Mayıs 2023 tarihlerinde YouTube kanalından canlı olarak gerçekleştirildi.

     İki gün süren etkinliğin birinci oturumunda, Anadolu Yetenek Akademisi Eğitim ve İK Koordinatörü Elif ÖZGÜRÜN Öz geçmiş hazırlama ve 21. yüzyıl iş yetkinlikleri, LinkedIn kullanımı ve mülakat teknikleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. İkinci oturumda ise Teknoloji Sponsorumuz "Fibabanka" ekibinin birbirinden deneyimli ve değerli isimleri “Projest and Portfolio Management Office Manager Burak KOŞAR” ve “Expert Projest Manager Alper ALPARSLAN” ile Proje Yönetimi; “Bilgi Teknolojileri ve Veri Bilimi Yetenek Deneyimi Yönetmeni Dilara BÖLÜKBAŞI” ile İnsan Kaynakları sunumları yapıldı. Oturum içerisinde yapılan yarışma ile başarılı olan arkadaşlarımızdan 10 kişiye Fibabanka ekibi tarafından staj mülakatı simülasyonu imkânı sağlandı. Etkinliğin üçüncü oturumunda “Experilabs” ekibinden Chief Technology Officer at ExperiLabs Mehmet Fatih AKAN’ın Kariyer sohbetleri Senior Mobile & Web &Blockchain Developer Furkan TÜRKYILMAZ ile “Blockhain teknolojisi, Web3 nedir?” anlatımı gerçekleştirildi. 

      27 Mayıs Cumartesi günü etkinlik alanında uzaman kişilerin birer saatlik oturumlarıyla devam etti.  Trandyol’dan “Senior Software Engineer Emre SAVCI”, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.den “Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı Anıl YELKEN”, Talentops’tan” Software Consultant, IT Recruiter Uğur UMUTOĞLU”, DOF Robotics kurucusu olan “Founder of DOF Robotics Mustafa MERCAN”, Optical Transmission Engineer “Hadi KURT” ve Prisync’tan hem kurucusu hem Co-Founder, Head of Development’ı “Neslihan Şirin SAYGILI” konuşmalarını yaptı. Çalıştıkları şirketler, deneyimleri ve şirket içerisindeki konumları hakkında bilgi verildi. 

     Zirveye katılan öğrencilere, Teknoloji sponsorumuz Fibabanka tarafından NFT Sertifika ve KTÜ (KM) tarafından katılım belgesi verildi. Etkinliği birinci gün 1000'den fazla ve ikinci gün 800 katılımcı takip etti.

 

 


01 Haziran 2023