Haziran

KTÜ'de Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine!

Kariyer Merkezi

Değerli Öğrenciler;

Sizleri Üniversitemizde stajyer olarak görmekten mutluluk duyarız.

Staj teklifini şu aşamaları dikkate alarak onaylamanız gerekmektedir.

1. Üniversitenizden (Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nd iş kazası ve meslek hastalığı sigorta işlemlerini staj yapacağınız süreyi içerecek şekilde yaptırmalısınız. (Ulusal Staj Programı kapsamında alınan tüm stajyerlerin, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 5’inci maddesinin (b) bendi uyarınca staja tabi tutulan öğrenciler hakkında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanır. Aynı Kanunun 87’nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi uyarınca staj süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası öğrenciler için öğrenim gördükleri kurum tarafından ödenir.)
  2. Staja başlama gününde KTÜ’ye gelirken yanınızda; iş kazası ve meslek hastalığı sigortasını gösteren Sigortalı İşe Giriş Bildirgesini (E-Devlet sisteminden temin edilebilir) ve Öğrenci Belgenizi gerekmeyi unutmayınız.
  3. Üniversitemizde staj yapmayı kabul eden stajyerlerimize STAJ ÜCRETİ ÖDENMEYECEKTİR. (Ulusal Staj Programı Uygulama Yönergesi Madde 14’te “Stajyerlere, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun 25’inci maddesi gereğince staj yaptığı kurum tarafından staj bitimine müteakip ücret ödenmektedir”. Ancak aynı maddede taraflarca ücret, sosyal haklar, izin vb. diğer hususlar 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve ilgili diğer mevzuatta belirtilen hükümler saklı kalmak kaydıyla sözleşme ile belirlenir ibaresi de vardır.  Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği madde 13’te “Staj yapan öğrencilere ödenecek ücretler hakkında 3308 sayılı Kanununun 25. maddesi uygulanır.” İbaresi vardır. 3308 Sayılı Kanunu’nun 25. Maddesi’nde “Staj yapacak işletme bulunamaması nedeniyle stajını okulda yapan ortaöğretim öğrencileri ile yükseköğretim kurumları ve birimlerinde yapan yükseköğretim öğrencilerinin yaptıkları stajlar bu fıkra hükmü kapsamı dışındadır.” İbaresi vardır. Tüm bu yönerge ve yönetmelikler doğrultusunda üniversitemizde staj yapmak isteyen öğrencilere staj ücreti ödemesi yapılamamaktadır. Staj teklifini kabul eden öğrenciler bu durumu da kabul etmiş sayılacaktır.)

Balıkçılık Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde;

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi, Personel Daire Başkanlığı, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Dijital Dönüşüm Ofisi’nde;

Büro Yönetimi ve Sekr. Bölümü öğrencileri,  Edebiyat Fakültesi’nde;

Elektrik ve Elektronik Mühen. Böl. öğrencileri, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yapı İşleri ve Teknik Daire   Başkanlığı’nda;

Sosyoloji Bölümü öğrencileri, Edebiyat Fakültesi’nde;

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencileri, Edebiyat Fakültesi’nde;

Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi’nde;

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İnşaat Mühendisliği, Yapı İşleri ve Teknik Daire Bşk., Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi’nde;

İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi öğrencileri, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi, Uzaktan Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi’nde;

Jeofizik Bölümü öğrencileri, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde;

Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde;

Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde;

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mühendislik Fakültesi’nde;

Metalürji ve Malz. Müh. Bölümü öğrencileri, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mühendislik Fakültesi’nde;

Moleküler ve Genetik Biyoloji Bölümü öğrencileri, Tıp Fakültesi’nde;

Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Orman Mühendisliği Bölümü’nde

Peyzaj Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Peyzaj Mühendisliği Bölümü’nde;

Yaban Hayatı Bölümü öğrencileri, Yaban Hayatı Bölümü’nde

Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi, Mühendislik Fakültesi’nde;

Yönetim Bilişim Sist. Bölümü öğrencileri, Uzaktan Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi, Personel Daire Başkanlığı’nda stajlarını yapacaklardır.