haberler

Prof. Dr. Hüseyin Sabri Kurtuldu: 'Pazarlama Hayatın Her Alanındadır'

KTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sabri Kurtuldu  İşletme Bölümü öğrencilerinin pazarlama alanındaki kariyer fırsatları üzerine bir değerlendirmede bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sabri Kurtuldu, İşletme Bölümü öğrencilerinin pazarlama alanındaki kariyer fırsatlarına işaret eden bir yazı kaleme aldı. "Pazarlama Hayatın Her Alanındadır” diyen Prof.Dr. Kurtuldu, öğrencilerimize şu ifadelerle seslendi:

"Değerli Arkadaşlar!

Bir sosyal bilim olarak İşletme ve İşletmecilik, bilgi birikimi, deneyim ve yeteneğin yanı sıra girişimcilik ruhunu da içerisinde barındıran bir bilim dalıdır. Mezun sayısı ve işletmecilik mesleğine sahip kişi sayısının azımsanmayacak oluşu, genel anlamda işletmecilik mesleğinin farklı uzmanlık alanlarını öne çıkarmakta ve bu uzmanlık alanlarında daha iyi ve liyakatli olmayı önemli bir konuma taşımaktadır. Bu bağlamda öne çıkan önemli uzmanlık alanlarından biri pazarlama alt alanıdır. Bu alan, elinizde satabileceğiniz bir ürün ya da hizmetiniz olmasa da sunabileceğiniz bir fikir ya da bulunabileceğiniz bir eylem, çözebileceğiniz bir sorun, gösterebileceğiniz nitelikli ve size özgü bir davranışta kendisine her an yer bulabilecektir. Bir bankacı olarak bankoda verebileceğiniz hizmeti en iyi biçimde verme, bir devlet memuru olarak belki telefonda çözebileceğiniz bir kişisel sorun, bir akademisyen olarak bir öğrencinizin sorusuna verebileceğiniz etkili, ikna edici bir yanıt, belki de bir sanatçı olarak kendi eserinizin izleyiciye etkili geçişinde ve iz bırakışındaki büyülü dokunuşlar, pazarlama eyleminin etki alanının ne kadar geniş ve sürdürülebilir bir uzmanlık alanı olduğunu bize kanıtlamaya yeterli örneklerdir. Bunun için hayatınızda uğraş verebileceğiniz hangi meslek grubu ve meslek etkinliği olursa olsun bu uğraş ve eylemlerin bir pazarlama disiplini ve çağrışımıyla yapılmakta olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki 'Pazarlama Hayatın Her Alanındadır'.”      


20 Mayıs 2023