Öğrencilerimiz İçin TÜBİTAK Proje Desteği Fırsatı (Son Başvuru: 14 Kasım 2023)

İşletme Bölümü

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır. Başvurular 14 Kasım 2023 saat 17.30'a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden  yapılabilecektir.

Genel Bilgi

Destek Kapsamı

Önemli Hususlar

Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları

Başvuru

2209-A programı 2023 yılı 2. dönem Çağrı Duyurusuna ulaşmak için aşağıdaki görsele tıklayınız.

TÜBİTAK 2209 Programları 2023/1. Dönem Sonuçları Açıklandı

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 1. dönem sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK 2209/A Programı 2023/1. dönem kapsamında, 108 KTÜ Lisans/Önlisans öğrencisi başvuru yapmış ve bu başvurulardan 77 öğrencimizin projesi destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayısına göre 188 üniversite içerisinde 19. sırada yer almıştır. Bu program kapsamında üniversitemiz, %71 destek oranı ile bu dönemki genel destek oranının üzerinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/B Programı kapsamında, 2023/1. dönemde 18 KTÜ Lisans/Önlisans öğrencisi başvuruda bulunmuş, bu başvurulardan 12’si destek almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz, desteklenen proje sayılarına göre 82 üniversite içerisinde 4. sırada yer almıştır. Bu programda Üniversitemiz %67 destek oranı ile bu programın bu dönemki genel destek oranı düzeyinde yer almıştır.

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 6.000 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda ön lisans/lisans öğrencileri danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik ederek sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projelerinin en çok 12 aylık süre ile projelerin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için maksimum 7.500 TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda, ön lisans/lisans öğrencileri akademik ve sanayi danışmanlarının rehberliğinde projeleri hazırlamakta ve başvurularını gerçekleştirmektedir.

2023 yılı 2. Dönem başvuruları 29 Eylül-14 Kasım 2023 tarihleri arasında alınacaktır

TÜBİTAK 2209/A hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK 2209/B hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi, akademik ve sanayi danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.