duyurular

02

Ocak

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öncesinde Staj Yapan Öğrencilerimizin Staj Sonlandırma İşlemleri

İşletme Bölümü

Stajların Sonlandırmasına İlişkin Önemli Duyuru! (Ekim 2023’ten Önce Tamamlanan Stajlar İçin)

Sevgili öğrenciler tamamlamış olduğunuz stajların BYS üzerinden sonlandırılması için son tarih 29 Aralık 2023 idi. Yaşanan sistemsel sıkıntıları ve ilk kez yürütülen bu işlemlerde öğrencilerimizin yaşadığı güçlüğü göz önüne alarak süreyi uzatma kararı almış bulunuyoruz. Stajların aşağıda yer alan açıklamalara uygun şekilde sonlandırılması için belirlenen son tarih 14 Ocak 2023’tür. Bu tarihe kadar sonlandırılan stajlar için İşletme Bölümü Staj Tamamlama Belgesi teslim edilecektir. Ekim 2023’ten önce staj yapıp stajını belirlenen son tarihe kadar sonlandırmayan öğrencilere belge takdimi yapılmayacaktır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öncesinde Staj Yapan Öğrencilerimiz Staj Sonlandırma İşlemleri:

  1. Staj Dosyası-2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öncesinde Staj Yapan Öğrenciler İçin” belgesi bilgisayar ortamında doldurularak çıktısı alınır. İmzalanıp taratılarak PDF belgesi şeklinde hazır hale getirilir. (Ek 3. Staj Dosyası)
  2. KTÜ Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) ekranında “Staj Yönetim Sistemi” sekmesinin altında yer alan “Staj Sonlandır” işlemi başlatılır.

  1. Staj Sonlandırma işlemlerinde; Öğrenci-İşveren Anketi ve Öğrenci-Staj Anketi doldurulur. Staj Bilgileri ekranında PDF belgesi olarak hazır hale getirilen “Staj Dosyası” sisteme yüklenir. Öğrenci bu işlemleri tamamlayıp onayladığında işlem sırası “işverene” geçmiş olur. Bu aşamada, staj başvurusunda sisteme işverenin iletişim bilgisi olarak girilen e-posta adresine sistem üzerinden otomatik e-posta gönderilir.

 

4.İşveren kendisine gelen e-posta aracılığıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Online İşlemler ekranına giriş yapar ve “Staj Yönetim Sistemi” üzerinden staj sonlandırma işlemlerine devam eder.

 

  1. İşveren, “Staj Yönetim Sisteminde” listelenen öğrencilerden sonlandırma yapılacak öğrencinin yüklediği “Staj Defterini” inceler. Bu belgenin çıktısını alıp gerekli alanları imzalayıp kaşeleyerek PDF belgesi şeklinde hazır hale getirir ve “Sonlandır” işlemini başlatır.

 

  1. Bu aşamada; “İşveren-Öğrenci Anketi” doldurulur, imza ve kaşesiyle hazır hale getirilen “Staj Dosyasını” sisteme yükler.

 

  1. İşveren, son olarak öğrencinin notlandırmasını yapar ve kaydet diyerek işlemi tamamlar. Bu aşamada işlem sırası sistem üzerinden otomatik olarak “Staj Komisyonuna” geçer.

 

8.Önce Staj Komisyonu üyelerinin, ardından Staj Komisyonu Başkanının belgeleri inceleyip onaylamasının ardından staj sonlandırma işlemi son bulur.

Yetkili Bilgileri Güncel Olmayan Öğrencilerimizin:

 BYS Staj Yönetimi ekranında “Talepler” sekmesinden “Kurum/Yetkili Değişikliği” talebi oluşturup yetkili bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; öğrenci işlemlerini tamamladığında işlem sırası yetkiliye geçmektedir ve yetkili bilgilerinde yer alan “Kurumsal E-Posta” adresine otomatik e-posta gönderilmektedir. Dolayısıyla yazılan e-postanın hatasız olmasına azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir.

  

  

İşletme Bölümü Staj Komisyonu