haberler

Prof. Dr. Fatma Zehra Doğru ile Karma Modeller Semineri Başarıyla Tamamlandı

Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, Giresun Üniversitesi Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü’nden Prof. Dr. Fatma Zehra Doğru konuğumuz oldu. 2 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilen seminerde, veri analizinde büyük önem taşıyan "Karma Modeller" konusu tüm detaylarıyla ele alındı. Bölüm öğrencilerinin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği sunumda, teorik bilgilerin yanı sıra güncel uygulama yöntemleri üzerinde duruldu.

Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen bu buluşma, katılımcıların dijital ortamda bir araya gelmesine olanak sağladı. Prof. Dr. Doğru, karma modellerin karmaşık veri setlerini anlamlandırmadaki kritik rolünü paylaşırken, katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayarak interaktif bir öğrenme ortamı oluşturdu. Bilgisayar bilimleri ve istatistik alanındaki güncel gelişmelere ışık tutan bu oturum, oldukça verimli bir bilgi alışverişine sahne oldu.

Etkinlik sonunda, veri bilimi ve analitiği alanındaki yeni yaklaşımların akademik çalışmalara nasıl entegre edilebileceğine dair değerli kazanımlar elde edildi. Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nün katkılarıyla hayata geçirilen bu program, uzman bir ismin deneyimlerini öğrencilerle buluşturarak başarıyla sona erdi. Katılım sağlayan herkese teşekkür eder, benzer akademik çalışmaların devamını dileriz.


07 Nisan 2026