Moustapha Aminou Tukur Bölümümüzü Ziyaret Etti.

2018 yılı mezun öğrencilerimizden Moustapha Aminou Tukur, bölümümüzü ziyaret etmiştir.

Panafrikanist, Kamerunlu ve girişimci olan Moustapha Aminou Tukur, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İstatistik ve bilgisayar bilimleri ana bilim dalında doktora adayıdır. Bilim dünyasında yükselen bu Afrikalı genç akademisyenin adına çeşitli alanlarda birçok makalesi ve yorumu bulunmaktadır. 2018 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin en iyi öğrencisi olarak mezun olan Moustapha, Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi'nde Veri Bilimleri ve uygulamalı istatistik ana bililm dalında yine en iyi öğrenci ödülü alarak yüksek lisansını tamamladı. Moustapha sadece akademide değil, günlük yaşamda da atif bir röl almaktadır. Ülkesine ve kıtasına olan sevgisi nedeniyle, Türk hükümeti tarafından yasal olarak tanınan ilk Afrikalı öğrencilerin derneği olan Trabzon Afrikalı öğrenciler Derneği'nin kurulmasını ve yasallaştırmasını sağladı ve aynı zamanda Türkiye'deki Kamerunlu öğrenciler derneği de onun gözetiminde yasallaştırıldı. ASTRA ve Camturk’un yanı sıra Türkiye’deki Afrikalı Öğrenciler birliklerin federasyonunda çeşitli görevleri üstlendi. Afrikalıların yaşamlarını iyileştirme arayışı nedeniyle, Afrika kıtası ile Türkiye arasındaki ticareti ve sağlık turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketine sahip. Bugün Moustapha, Türkiye başta olmak üzere Kamerun, Nijerya, ve dünyadaki birçok gençlik örgütünün aktif bir üyesidir.

Kendilerine ziyareti için teşekkür ederiz.

07 Mart 2024